Neodmysliteľnou súčasťou bežného dňa grékov je studená káva - Frapé a veľké množstvo obyčajnej, nesladenej vody. Frapé sa podáva vo vysokých pohároch so slamkou a príprava je naozaj jednoduchá. Frappé vzniklo v roku 1957 na medzinárodnom veľtrhu v Solúne. Grék Yannis Dristas, predstavoval svoj nový produkt pre deti – instantný čokoládový nápoj, ktorý sa miešal s mliekom a mixoval v šejkri. Dristasov zamestnanec Dimitres Vakondios hľadal spôsob, ako si urobiť jeho obľúbenú instantnú kávu počas krátkej prestávky, ale nemohol si nikde uvariť vodu, a tak si v šejkri zmiešal kávu so studenou vodou. Týmto improvizovaným experimentom vznikol tento populárny grécky nápoj. Frappé sa stalo najobľúbenejším nápojom v Grécku. Frappé je národnou gréckou kávou a dostanete ho v každej tamojšej kaviarni. Typicky sa podáva s pohárom vody.
Na prípravu jednej studenej kávy potrebujeme: 1-2 čajové lyžičky instantnej kávy, 2 dcl vodu, ľad. Do pohára dáme malé množstvo vody, pridáme lyžičku kávy podľa chuti cukor a trebárs aj ručným mixerom vytvoríme hustú penu. Pridáme ľad a zalejeme studenou vodou. Kto má rád kávu s mliekom, pokojne si môže doliať mlieko alebo smotanku.
V grécu sa táto káva podáva na tri spôsoby:
1. "Sketo" - iba káva, bez cukru a mlieka 2. "Metrio me gala" - cukor v pomere koľko kávy toľko cukru, s mliekom 3. "Gliko" - veľmi sladká alebo "Gliko me gala" - veľmi sladká s mliekom